Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Hoe was je wasbare wattenschijfjes?

Hoe fijn is het dat je je wattenschijfjes niet meer hoeft weg te gooien, maar keer op keer opnieuw kunt gebruiken! Je wilt natuurlijk wel dat de wasbare wattenschijfjes lang meegaan, en dus is het handig om te weten hoe je ze moet wassen en bewaren. We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Wattenschijfjes wassen

1. Spoel ze af na gebruik 

Spoel de wattenschijfjes na gebruik altijd eerst na met water en eventueel milde zeep. Zo kun je meteen de meeste make-up resten uit het schijfje wassen. Het is dan ook zeker aan te raden om ze eens in de zoveel tijd na gebruik met de hand te wassen (met milde zeep). Ook kan het wel eens helpen om de wattenschijfjes in azijn en citroensap te laten weken. Dit hoef je zeker niet iedere keer te doen, maar kan zeker helpen als er hardnekkige make-up resten of vlekken in de wattenschijfjes zitten. 

2. Stop ze in het bijgeleverde waszakje

Stop de wattenschijfjes in het biokatoenen waszakje. Zo dwalen ze niet door je hele wasmachine heen en kunnen ze nergens blijven haken. Ook voorkom je zo dat ze kunnen beschadigen door andere kleding/textiel die je in de wasmachine hebt gedaan. Let er wel op dat je waszakje niet te vol zit, anders worden de schijfjes minder goed schoon in de wasmachine.


3. Wassen op 60 graden

Was de wattenschijfjes op 60 graden om ze echt helemaal schoon te krijgen wanneer ze erg vies zijn. Zijn ze minder vies? Dan is 30 tot 40 graden ook prima om ze mee te wassen. Was ze niet op een hogere temperatuur, dat kan de zachtheid van het bamboeschijfje namelijk aantasten.

Gebruik geen wasverzachter als je de wattenschijfjes in de wasmachine doet, dit kan ervoor zorgen dat ze hun job minder goed doen. Wasverzachter vormt namelijk een laagje op de stof. Hierdoor voelt het wel zachter aan, maar het neemt dan ook minder goed vocht op. Het wordt dus lastiger om je make-up te verwijderen van je gezicht als dit laagje om je wattenschijfje heen zit, omdat je make-up remover en de make-up resten niet meer worden opgenomen in het schijfje. Ook wasmiddel waar bleek en/of vetverwijderaar in zit, kunnen de watjes beschadigen, dus gebruik deze wasmiddelen niet! 

4. Laten drogen

Het is belangrijk dat als je wilt dat deze herbruikbare wattenschijfjes langer meegaan, je ze altijd goed laat drogen. Doe de wasbare wattenschijfjes niet in de droger, maar laat ze lekker op een droogrekje drogen of hang ze aan een drooghanger. Laat ze drogen in een kamer waar schone en het liefst geventileerde lucht doorheen stroomt.
 

Hoe bewaar je wasbare wattenschijfjes eigenlijk?

Wasbare wattenschijfjes kun je in een mooi schaaltje of houder in de badkamer zetten, maar je kunt ook het waszakje ophangen met de wattenschijfjes erin. Het is belangrijk dat ze niet ergens afgesloten liggen, zoals in een afgesloten pot, en ook wil je natuurlijk dat de wattenschijfjes schoon blijven. Leg ze dus niet op je wastafel, maar droog op een plankje of aan een handdoekhaakje in het waszakje.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00