Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Dit is waarom de wasbare wattenschijfjes van bamboe een slimme investering zijn

Ben jij ook zo klaar met die katoenen wattenschijfjes je die telkens weg moet gooien na ieder gebruik? Daar is iets op gevonden: wasbare wattenschijfjes gemaakt van bamboe. Deze gaan veel langer mee én zijn goed voor je huid. Nieuwsgierig geworden?

Waarom bamboe wasbare wattenschijfjes?

Er zijn een aantal goede redenen waarom je voor wasbare wattenschijfjes zou moeten kiezen. Allereerst de prijs. Wasbare wattenschijfjes gaan veel langer mee dan wegwerp wattenschijfjes, en dit zie je terug in de prijs. Een pak wasbare wattenschijfjes staat namelijk gelijk aan 7 verpakkingen wegwerpwattenschijfjes van katoen. Dus na ruim een half jaar heb je jouw wasbare wattenschijfjes er al uit! Waar je normaal dagelijks wattenschijfjes weggooit, doe je dat met bamboe wasbare wattenschijfjes niet. Het scheelt dus ook nog eens enorm in afval, waardoor jij je duurzame steentje bijdraagt aan de wereld.

Hoe je bamboe wattenschijfjes gebruikt

Het fijne aan wasbare wattenschijfjes is dat je ze op precies dezelfde manier gebruikt als wegwerpwatjes. Je brengt je make-up remover, toner, micellair water of reinigingslotion aan op een wattenschijfje. Deze haal je voorzichtig over je gezicht om alle make-up eraf te halen. Waar je normaal gesproken je wattenschijfje weg zou gooien, spoel je nu je bamboe wasbare wattenschijfje even uit onder de kraan. Zo spoel je de meeste resten er alvast uit en kun je hem nog eens gebruiken of opbergen in het waszakje zodat ‘ie later meekan in de was.

Hoe lang herbruikbare wattenschijfjes meegaan

Wasbare wattenschijfjes kunnen superlang meegaan, mits ze goed worden verzorgd. Zo is het belangrijk om ze op de juiste manier te wassen. Hiermee houd je de bamboe wattenschijfjes niet alleen schoon, maar blijven ze ook langer mooi én soepel. Het kan namelijk zijn dat er op den duur make-upresten zichtbaar blijven op de herbruikbare wattenschijfjes, zoals met waterproof mascara. Je zou er ook voor kunnen kiezen om waterproof mascara en nagellakremover toch nog te gebruiken met een wegwerpwattenschijfje en te kiezen voor de wasbare variant wanneer je andere producten gebruikt. Zo heb je alsnog minder afval en kun je de wasbare wattenschijfjes heel lang gebruiken.

Waarom wattenschijfjes van bamboe?

Dat bamboe een duurzaam materiaal is, is je inmiddels vast bekend. Er is weinig grondoppervlakte en water nodig om te verbouwen, het levert meer zuurstof op en pesticiden en kunstmest zijn niet nodig. Vergeleken met de standaard katoenen wattenschijfjes dus een hele verbetering. Want om katoen te verbouwen is veel zoet water nodig en water staat op #1 in de top 5 van drinkwater bedreiging wereldwijd.

Bamboe heeft vele voordelen voor het milieu, maar ook zeker voor jouw huid. Zo heeft het een antibacteriële werking. Dit houdt in dat er geen bacteriën op of in jouw wasbare wattenschijfje van bamboe verzamelen. De stof zal de huid niet irriteren vanwege zijn natuurlijke hypoallergene kwaliteiten en de stof voelt ook nog eens superzacht aan.   

Waar zijn ze te koop?

Heel simpel, bij bamboo stories natuurlijk! We verkopen veel verschillende producten gemaakt van bamboe, omdat het een erg veelzijdig en duurzaam product is. Deze wattenschijfjes zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, beige, roze én in een mix.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00