Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Waarom bamboe kleding dé kleding van de toekomst is: 5 redenen

Kleding gemaakt van bamboe, klinkt misschien nog een beetje gek. Maar het wordt steeds normaler om te kiezen voor andere stoffen dan bijvoorbeeld katoen en polyester. Wij leggen je uit waarom de overstap naar bamboe kleding juist heel slim is:

Maar eerst, waarom eigenlijk bamboe kleding?

Veel kleding bestaat uit katoen of polyester (plastic). Omdat producten gemaakt van plastic lastig te recyclen zijn, belanden ze vaak op een brandstapel, met alle schadelijke gevolgen van dien. Katoen is niet alleen slecht voor het milieu omdat er pesticiden worden gebruikt, het de grond enorm uitput en er heel veel zoet water wordt gebruikt om stof van katoen te maken, maar wordt vaak ook nog eens op een onethische manier vergaard. Zo krijgen veel katoenboeren lang niet genoeg betaald om rond te komen, terwijl de fabriekseigenaren de zakken vullen. Het gaat er dus lang niet altijd eerlijk aan toe in de katoenwereld.

Dat geldt gelukkig niet voor bamboe. En wel om deze redenen: 

Bamboe kleding is duurzaam

Bamboe is een supersnel groeiend gewas waar weinig water voor nodig is om te groeien en te verwerken. Bamboe heeft weinig ruimte nodig om te groeien en er is geen herplanting nodig. Bamboe groeit namelijk metershoog en iedere keer als bamboe wordt gekapt groeit het automatisch verder. Er zijn dus geen megagrote plantages nodig voor veel bamboe! Ook blijft er weinig afval over, want vrijwel alles van de bamboeplant kan worden gebruikt om producten van te maken.

Bamboe kleding is superzacht

Het klinkt misschien gek, maar kleding gemaakt van bamboe voelt zachter aan dan katoen! Het maakt het zeer geschikt als beddengoed, badgoed, ondergoed, shirts, sokken en meer.

Bamboe kleding is hypoallergeen

Bamboe is voor mensen met een allergie dé perfecte stof. Het is namelijk een schimmel- en bacteriewerende stof en ademt extreem goed, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken om nare allergische reacties. Bamboe kleding kun je heel gemakkelijk even laten luchten buiten of een goed geventileerde kamer en zal lang fris voelen en ruiken.

Bamboe kleding absorbeert vocht

Wist je al dat bamboe kleding zweet en nare luchtjes absorbeert als geen ander? Dat maakt het een perfecte textielkeuze voor fanatiek sporters. Waar een stof als katoen nauwelijks ademt, doet bamboe dat wel. Het kan dus echt geen kwaad om te investeren in een set bamboe sportsokken of sportshirtje om zweetlucht tegen te gaan.

Bamboe is makkelijk in onderhoud

Een duurzaam en milieuvriendelijk product, dat zacht en superfris aanvoelt, hypoallergeen is én vocht absorbeert. Klinkt als te mooi om waar te zijn, niet? Nou, daar houdt het niet bij op. Bamboe kleding en bamboe beddengoed krimpt namelijk amper en kun je prima op koude temperaturen wassen. Bamboe textiel wordt namelijk niet zo snel vies en huisstofmijt hecht niet aan bamboevezels, dus je hoeft het niet vaak te wassen. Gebruik echter geen wasverzachter. Bamboe is een holle vezel en door het gebruik van wasverzachter stop je de vezels dicht. Hierdoor werken de goede eigenschappen van bamboe minder.

Wil je dus graag je ecologische voetafdruk verkleinen en de mooiste duurzame bamboe producten ontdekken? Houd onze website en Instagram dan goed in de gaten. Naast beautyproducten zoals bamboe wasbare wattenschijfjes, haarborstels, haarhanddoeken, make-up kwasten hebben we ook bamboe beddengoed in het assortiment. We zijn bezig met nog meer bamboe producten dus deze vind je snel online!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00