Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Van harde bamboestok tot zijdezacht beddengoed

Het is misschien lastig voor te stellen, maar bamboestof is superzacht en voelt bijna net zo aan als zijde. Hoe het precies werkt om van bamboe zijdezachte beddengoed te maken? We leggen het je hieronder uit.

Stap 1: Eerst kleine stukjes

Bamboe is een ontzettend krachtige grassoort. Het is zelfs zo sterk dat het vaak als bouwmateriaal wordt gebruikt en door de holle vorm bijna twee keer zo efficiënt is als een normale houten balk. Nadat de bamboe geoogst is, wordt het in kleine stukjes versnipperd. Dit wordt door een grote snijmachine gedaan. De messen versnipperen de grote bamboestengels helemaal tot er alleen nog maar kleine bamboedeeltjes overblijven. Met al deze snippers, ook wel bamboevezels genoemd, wordt de volgende stap in het proces gezet.

Stap 2: Even badderen

De bamboevezels die na het versnipperen overblijven, kunnen natuurlijk niet direct worden gebruikt om beddengoed van te maken. Daarom worden ze eerst gekookt en ontstaat er soort papperig goedje. Dit kun je vergelijken met het productieproces van viscose waarbij houtvezels veranderen in een zachte stof. Er worden minimale chemicaliën gebruikt om voor dit proces te zorgen en deze grondstoffen worden bij het volgende badje hergebruikt. Doordat we werken met Bamboo Lyocell® van het merk Lenzing, garanderen we je dat onze producten gemaakt worden in een circulair proces waarbij 99,7% van de restchemicaliën wordt gerecycled. Het is daarmee een van de meest milieuvriendelijke stoffen is die verkrijgbaar zijn.

Ons beddengoed is gemaakt volgens de OEKO-TEX Standaard 100, een internationaal test- en certificatiesysteem voor textiel. Wanneer textiel gecertificeerd is met deze norm, betekent dit dat elke draad, elke knoop, elk onderdeel van het product getest is op de afwezigheid van schadelijke stoffen, en voldoet aan alle eisen voor de kwaliteit van onze producten, zodat je met bamboo stories onnodige chemicaliën in jouw dagelijks leven kunt vermijden.Stap 3: Bamboegaren maken

Het papperige goedje wat overblijft na het bad wordt ook wel bamboepulp genoemd. Dit pulp is heet en laten we eerst een paar dagen afkoelen. Nadat het is afgekoeld, wordt het door minuscuul kleine gaatjes geperst. Hierdoor ontstaan kleine draadjes die verharden en dit zijn de bamboegaren.

Lees ook: Kan een bamboe kussensloop mijn huid en haar echt verbeteren?

Stap 4: Wassen, bleken, drogen et voilà!

Nadat de bamboestokken zijn bewerkt en tot garen zijn gesponnen, wordt het ook wel bamboeviscose genoemd. De bamboeviscose garen worden goed schoongemaakt en daarna worden de garen gebruikt om beddengoed van te maken. Dit proces gaat dus hetzelfde als met andere garen.

Bamboo Lyocell®: de meest duurzame bamboevezel

Ons bamboe beddengoed wordt gemaakt van Bamboo Lyocell®, de duurzame Lenzing viscose vezel. Milieuvriendelijk en de producten hebben een lage impact op het milieu. Goed voor de mens én de natuur. Lenzing viscose vezels zijn afgeleid van duurzaam bamboe en pulp, afkomstig van gecertificeerde en gecontroleerde bronnen. De vezels zijn gecertificeerd met het EU-ecolabel omdat ze voldoen aan hoge milieunormen gedurende hun hele levenscyclus: van de winning van grondstoffen tot productie, distributie en verwijdering.

Heb jij onze zijdezachte bamboe dekbedovertrekken al ontdekt? Je bekijkt ze hier.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00