Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

6 redenen waarom je het beste voor bamboe rietjes kiest

Plastic rietjes mogen sinds juli 2021 niet meer gebruikt worden. Sindsdien zijn bamboe rietjes enorm in trek en wij begrijpen wel waarom. Dit zijn de redenen waarom de overstap op bamboe rietjes volgens ons eigenlijk al veel eerder had gemogen.

Bamboe rietjes zijn herbruikbaar

Waar je papieren en plastic rietjes moet weggooien na één keer gebruiken, zijn bamboe rietjes veel vaker te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is het na gebruik even goed schoonmaken met afwasmiddel en een borsteltje.

Bamboe rietjes zijn duurzaam

Wist je dat er per jaar zo’n 8 miljoen ton (!) aan plastic in de oceanen terechtkomt? Dat is enorm slecht voor de ecosystemen onder water. Niet alleen het zeeleven lijdt aan deze enorme hoeveelheden (micro)plastic, maar wij mensen ook. Plastic wordt namelijk niet afgebroken, maar valt uit elkaar waarna er allemaal microplastic deeltjes in de zee overblijven. Deze microplastics worden gegeten door vissen, die vervolgens op ons bord terecht komen. Daarom is het belangrijk om voor een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief te kiezen en gebruik te maken van de rietjes die 100% van natuurlijk materiaal zijn gemaakt. 

Bamboe is een veelzijdig natuurproduct

Bamboe is een grassoort die vrijwel overal voorkomt en heeft weinig water en grond nodig om te groeien. Ook groeit bamboe enorm snel, waardoor bamboe vaker achter elkaar kan worden geoogst op hetzelfde stuk grond. Bamboe groeit namelijk meters en meters de hoogte in. Er worden naast rietjes ook veel andere natuurproducten van bamboe gemaakt. Bamboe is een onuitputtelijke bron die vele voordelen biedt in tegenstelling tot bijvoorbeeld papier of plastic. Voor plastic is aardolie nodig, en voor papier bomen (die veel langzamer groeien dan bamboe en meer ruimte nodig hebben). Het is dus veel logischer om voor bamboe te kiezen.

Bamboe rietjes zijn op termijn goedkoper

Waar je plastic rietjes altijd na één keer moet weggooien, kun je bamboe rietjes dus blijven gebruiken. Even goed schoonmaken, en weer zo goed als nieuw. En reken maar dat dit op termijn geld scheelt! Waar je voor plastic rietjes iedere keer geld moest uitgeven, hoef je dat met bamboe rietjes maar één keer te doen en heb je daar vervolgens jarenlang profijt van.

Bamboe rietjes zijn biologisch afbreekbaar

Wanneer de bamboe rietjes dan toch toe zijn aan vervanging, zijn ze biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat de rietjes op een natuurlijke wijze worden afgebroken door schimmels en bacteriën, net zoals bijvoorbeeld appels of andere natuurproducten dat doen als je ze ergens in de tuin zou neerleggen. Beter voor het milieu, want hierdoor blijft er geen (micro) plastic achter!

Er is geen verstikkingsgevaar

Waar papieren rietjes een fijne en duurzame oplossing lijken op plastic rietjes, schuilt er toch nog een addertje onder het gras. Zo is er een kans op verstikkingsgevaar bij kleine kinderen die op de papieren rietjes sabbelen. Het papier wordt zacht en kan op die manier terecht komen in de slokdarm of zelfs luchtpijp van een jong kind. Bamboe rietjes worden niet zacht, en er is dus ook geen kans om je erin te stikken.

Ben je benieuwd naar de bamboe rietjes van Banbu die wij verkopen? Bekijk dan het product voor meer informatie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00