Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Pluishaar? Tijd om de nazomerse schade te herstellen

Pluishaar, je kent het wel, die wilde, pluizige manen die je soms uit het niets lijkt te ontwikkelen. Zon, zwembadwater, temperatuurschommelingen – ons haar heeft heel wat te verduren gehad deze zomer. Maar met de herfst in zicht, is het de perfecte tijd om je haar weer onder controle te krijgen. Of je nu gezegend bent met dun, dik, krullen of steil haar, we hebben vijf stappen om afscheid te nemen van je pluizige hairdo.

1. Ken de oorzaak van je pluishaar

Om je pluizige haar aan te pakken, moet je eerst de oorzaak begrijpen. Meestal zijn er vier boosdoeners: luchtvochtigheid, droogheid, schade en ja, soms zijn het gewoon je genen. Wil je een product kopen om je pluis mee aan te pakken, dan is het handig dat je eerst bedenkt welke van deze vier redenen voor jou geldt. Je kapper kan je hier goed bij helpen.

2. Zoek naar de juiste ingrediënten

Het geheim van een effectief anti-pluisproduct zijn de ingrediënten. Let op stoffen als dimethicone, een siliconenbasis ingrediënt dat helpt om je lokken te temmen. Copolymeren vormen een beschermende laag om je haar. Als je één van deze twee ingrediënten ziet, weet je dat je goed zit. Instant resultaat gegarandeerd!

3. Ga goed voorbereid naar bed

Een anti-pluisproduct is geweldig, maar wat doe je nog meer om je haar te beschermen? Investeer in een bamboe kussensloop en bamboe haarelastieken van hetzelfde materiaal om je haar ‘s nachts te beschermen tegen breuk. Terwijl jij rust, blijft je haar in topconditie.

4. Kies je shampoo slim

Niet alle shampoos zijn gelijk. Probeer eens een shampoo die specifiek gericht is op jouw haartype en de problemen die je ondervindt (zoals pluis of vettigheid). Merkshampoos bevatten vaak minder water dan hun goedkopere tegenhangers, wat betekent dat ze vaak beter werken.

5. Investeer in een kwalitatieve haarborstel

Een slechte borstel kan je pluishaar alleen maar erger maken. Gelukkig zijn er borstels die de haarschubben gladstrijken in plaats van ze te verstoren, zoals de bamboe haarborstel. Een goede borstel kan het verschil maken en je haar gladder laten ogen.

Dus, laten we deze herfst streven naar een gladde look, de pluizige dagen achter ons laten en vol vertrouwen de herfst tegemoet gaan met zijdezacht haar.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00