Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Op zoek naar anti-allergie beddengoed? Slaap onder bamboe

Bamboe is niet alleen een fantastisch product omdat het duurzaam is, het kent nog veel meer voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een heel prettige stof voor als je last hebt van allergieën. Of je nu snel een geïrriteerde huid hebt of last hebt van huisstofmijt; anti-allergie beddengoed gemaakt van bamboe kan deze klachten verminderen. Hoe dat precies zit? Wij leggen het uit.

Speciale structuur

Elke stof heeft andere kwaliteiten, dit wordt mede veroorzaakt door de structuur van de vezel. Bamboe onderscheidt zich van andere stoffen doordat het een ronde en holle structuur heeft in tegenstelling tot de meeste andere stofvezels. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat bamboe makkelijk vocht kan opnemen en dat het snel verdampt, maar liefst 60% sneller dan dat een katoenvezel dit doet. Hierdoor is slapen onder bamboe beddengoed letterlijk een verademing.

Wist je dat ieder mens zo’n 1 tot maar liefst 2,5 liter water verliest in de nacht? Dit komt niet alleen door transpireren, maar ook door vocht dat je verliest via uitademing. Toch wordt het meeste vocht verloren via je huid. Wanneer je slaapt onder beddengoed dat slecht ventileert, kun je snel last krijgen van een geïrriteerde huid. Door te kiezen voor bamboe, verklein je deze kans aanzienlijk. Wees daarbij niet bang dat bamboe alleen geschikt is voor de zomer, de vezel heeft namelijk nog een unieke eigenschap: bij warmte voelt het koel aan en slinkt de vezel om goed te kunnen ademen, maar bij kouder weer zet de vezel juist uit en houdt het de warmte goed vast. Wat de temperaturen buiten ook zijn, bamboe is dus ideaal!


Antibacteriële werking

Heb je snel last van stof en huisstofmijt en maak je daarom je huis regelmatig schoon? Grote kans dat je ’s avonds of ’s nachts merkt dat je toch last krijgt van je allergie. Dit komt omdat beddengoed en dekbedden de allergrootste stofvreters zijn in je huis. Door te kiezen voor bamboe beddengoed kun je ervoor zorgen dat je hier geen last meer van hebt. Bamboe heeft namelijk een stofwerende werking, ook dit komt door de speciale structuur van het materiaal. De ronde vezels zorgen ervoor dat stof eraf glijdt in plaats van dat het tot het beddengoed doordringt. Dit is een ideale eigenschap voor iedereen die zijn bed graag stof en bacterie vrij houdt. Want ook bacteriën dringen slecht tot niet door bij bamboe en deze antibacteriële werking maakt bamboe beddengoed heerlijk hygiënisch.


Anti allergeen

Bamboe is van nature al een geweldig product en door speciale weeftechnieken te gebruiken, kunnen de eigenschappen nog verder verbeterd worden. Door bamboe zo te weven dat bacteriën en stof niet meer kunnen doordringen, wordt het beddengoed anti allergeen en is je dekbed geen bron meer van bacteriën. Om helemaal geen last meer te hebben van je allergieën, wordt aangeraden om je beddengoed regelmatig te luchten of gebruik te maken van een luchtreiniger. Op deze wijze raak je ook van het vuil en stof verlost dat op je beddengoed ligt en staat er niks meer in de weg om heerlijk in bed te ontspannen, zonder dat je last hebt van een verstopte neus, geïrriteerde keel of problemen met de luchtwegen. Ventileren is sowieso een must voor iedereen die graag een goede nachtrust wil, dus zet je raam op een kier of laat die ventilator maar zijn werk doen. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg water drinkt op een dag, ook dit zorgt ervoor dat je je prettiger zult voelen als je slaapt en ’s ochtends weer ontwaakt. Maar niet alleen je luchtwegen zullen dit waarderen, ook je huid zal je dankbaar zijn!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00