Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Milieuvriendelijke bamboe sokken: 7 redenen waarom je ze vandaag nog wil hebben

Sokken zijn misschien niet het meest sexy onderwerp waar je graag over praat, maar ze zijn we heel erg belangrijk. Met een goed paar sokken bescherm je niet alleen je voeten tegen viezigheid, ze zorgen er ook voor dat onze voeten op temperatuur blijven, zorgen ze voor vochtafvoer en ze bieden comfort. Verder zijn sokken belangrijk voor het behoud van je schoenen en zorgen goede sokken voor een betere aansluiting aan je schoenen. Niet alleen het dragen van sokken is belangrijk, ook de juiste stof kiezen zorgt voor de allerbeste kwaliteit. We nemen je mee in de wondere wereld van bamboestof en wat bamboe sokken voor jou kunnen betekenen:

1. Bamboe sokken nemen meer vocht op dan katoenen sokken

Bamboe en katoen zijn compleet verschillende stoffen met verschillende eigenschappen. Waar katoen een beetje vocht opneemt, doet bamboe dat een stuk beter; namelijk 4 keer zoveel! Droge voeten, all day, every day!

2. Bamboe sokken blijven heerlijk zacht, ook na meerdere keren wassen

Je kent ze vast wel, die harde, ruwe katoenen sokken die in het begin wel lekker zacht aan voelden. Helaas eisen die vele wasbeurten op den duur hun tol en gaat de zachtheid er snel vanaf. Gelukkig zijn er alternatieven. Wij verbazen ons er ook steeds weer over, over de zachtheid van bamboe textiel. Zowel bamboe beddengoed als bamboe sokken voelen niet alleen fijn aan voor de huid – wat zéér prettig is als je de hele dag op je voeten moet staan – maar blijven ook nog eens heel lekker zacht.

3. Zeg je zweetvoeten maar gedag

Heb je snel last van zweetvoeten? Dat is officieel verleden tijd met bamboe sokken. Naast dat bamboe veel vocht opneemt (en niet nat aanvoelt), is de stof ook nog eens lekker luchtdoorlatend. De ademende stof zorgt er dus voor dat jouw voeten niet oververhit raken. En als ze dat toch doen, dan wordt het zweet alsnog lekker opgenomen door de sok. Dat betekent dus dat je minder last krijgt van ongewenste zweetvoeten. 💧

4. Maar koude voeten krijg je met bamboe sokken ook zeker niet

Hoewel deze sokken prima zweet en vocht kunnen opnemen, is het niet zo dat je koude voeten krijgt! Wanneer je voeten het warm krijgen, gaan ze zweten om de warmte kwijt te raken. Normale sokken worden dan nat door het zweet, waardoor jouw voeten wel heel rap afkoelen en niet meer zelf kunnen opwarmen. De enige optie is dan om je sokken uit te doen en schone aan te doen. Of… Om bamboe sokken te gaan dragen! Doordat je voeten namelijk niet zweten en het zweet wat wel vrijkomt wordt opgenomen zonder dat de bamboe sokken nat worden, blijven jouw voeten dus droog en lekker warm. 

5. Met een bamboe product ben je bewust bezig met het milieu en de wereld om je heen, lekker bezig!

Genieten van comfort én je milieubewuste urges stillen, wat wil je nog meer? Er zijn verschillende redenen waarom bamboe producten duurzaam en milieubewust zijn. Zo is er minder water nodig voor de productie van bamboe ten opzichte van katoen, hoeven er geen bossen te worden gekapt omdat het groeit als onkruid (ja echt, bamboe wordt gezien als onkruid) én zijn er geen pesticiden nodig. Deze oersterke grassoort groeit overal, en kan dus door iedereen worden verbouwd en verkocht. Door te kiezen voor een bamboe product als bamboe sokken, verklein je dus jouw ecologische voetafdruk en hoef je niet eens iets in te leveren op comfort.

6. Met bamboe sokken heb je geen last meer van allergieën

Bamboe textiel is ideaal voor mensen die last hebben van allergieën. De antibacteriële werking van bamboe zorgt ervoor dat bacteriën, die nare geurtjes veroorzaken, zich niet kunnen vermenigvuldigen. De stof blijft dus superfris én schoon.

7. Nare geurtjes? Het zijn niet jouw bamboe sokken!

Dat je veel minder snel last krijgt van zweetvoeten weet je nu, maar mocht je er toch een beetje last van krijgen, niemand zal het doorhebben. Het vocht van zweet zelf is geurloos, totdat het in contact komt met bacteriën. En omdat bamboe sokken deze bacteriën neutraliseren, komen er geen vieze luchtjes vrij!

Nu je al deze voordelen van bamboe sokken hebt ontdekt zijn we benieuwd of je de overstap naar bamboe zult maken. Deze sokken zijn in verschillende winkels en online te verkrijgen, dus we zijn ervan overtuigd dat je jouw nieuwe aanwinsten snel zult vinden. Mocht je meer advies willen dan kun je ons mailen op [email protected] en we helpen je graag verder!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00