Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Bamboe haarhanddoek: waarom je er een nodig hebt

Wil je goed voor je haar zorgen en zoek je een manier die je haar niet beschadigt na het wassen? Kijk dan eens naar een haarhanddoek van bamboe. Dit is namelijk het ultieme haarverzorgingsproduct voor na het douchen en zorgt ervoor dat je haar prettig aanvoelt, er mooi uitziet en niet beschadigt. Hoe dat allemaal kan leggen we je hieronder graag haarfijn uit.

Bescherm je haar

Wist je dat nat haar extreem kwetsbaar is? Droog haar kan nog wel tegen een stootje, maar wanneer je je haar gewassen hebt, is het belangrijk om er niet teveel mee te doen. De kans is erg groot dat je haar breekt en door het te verhitten of het direct te gaan kammen, vergroot je deze kans. Geef je haar dus de kans om rustig te drogen. Door het te wikkelen in een haarhanddoek kun je dit op een makkelijke manier doen. Draai je haar losjes in de handdoek en zet de handdoek niet te strak op je hoofd, dan krijgt je haar op een prettige manier de kans om te drogen.  

Nooit meer pluishaar!

Wanneer je je haar in een katoenen handdoek wikkelt, is de kans groot dat je haar door de katoenvezel beschadigt en niet snel droogt. Door te kiezen voor bamboe verloopt het drogingsproces sneller en daarnaast zorgt bamboe ervoor dat je haar prachtig opdroogt. Met een kantoenen handdoek heb je waarschijnlijk snel last van pluishaar, maar met een bamboe handdoek verloopt het drogingsproces anders. Door de structuur van de bamboevezel, krijgt je haar een mooie glans en is pluishaar vanaf nu verleden tijd!

Niet alleen fijn voor je haar, maar ook voor het milieu. Bamboe is namelijk een extreem duurzame stof, doordat bamboeplant razendsnel groeit. Wanneer de plant vervolgens op milieuvriendelijke wijze behandeld wordt om er een stof van te maken, is het een écht duurzame stof.

Leg die föhn maar weg

Wist je dat de bamboevezel unieke eigenschappen heeft? Eentje hiervan is dat bamboe vocht eenvoudig absorbeert en doorlaat. Hierdoor droogt je haar in een bamboehanddoek eenvoudig en snel en dit maakt de handdoek ultra-absorberend. Daarnaast komt je haar zacht en soepel uit de handdoek. Heb je het eenmaal geprobeerd? Dan wil je waarschijnlijk niet anders. Als je hiervoor altijd een föhn gebruikte, kan die de deur uit. Het snel verhitten van je haar met een föhn zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en snel kwetsbaar wordt, maar de bamboe handdoek beschadigt je haar niet. Fijner en beter dus. 

Wellness gevoel 

Naast het feit dat een bamboe handdoek goed is voor je haar, voelt een bamboehanddoek ook prettig aan. Door de luxueuze textuur geeft een bamboe handdoek een heerlijk wellness gevoel. Zorg ervoor dat je haar goed verzorgd de handdoek ingaat. Doe er eventueel wat verzorgingsproducten in zodat dit goed in kan trekken terwijl je haar droogt. Wees voorzichtig met borstelen, want je haar kan snel breken wanneer het nog nat is. Zorg er wel voor dat er geen extra klitten in gedraaid worden als je jouw haar in de handdoek wikkelt. Er zijn speciale grove borstels die je haar niet beschadigen, maar er wel voor zorgen dat je haar zonder klitten de haarhanddoek in kunnen gaan. Draai je haar vervolgens soepel de handdoek in en zet hem als een turban vast op je hoofd. 

Antibacterieel en geurloos 

Bamboe is een geweldige stof en niet alleen vanwege het feit dat de vezel vocht snel absorbeert. Bamboe handdoeken zijn ook antibacterieel en geurloos en dat is toch precies wat je zoekt als je net je haar fris hebt gewassen? Kies dus voor een van de bamboe haarhanddoeken in het roze, blauw, grijs of paars en wikkel je haar als het nog nat is in een handdoek en je zult nooit meer anders willen! 🧖‍♀️

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00