Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Waarom een bamboe dekbedovertrek de investering waard is

We brengen gemiddeld een derde van ons leven door in bed. Dat betekent dat het belangrijk is dat je een goed bed, matras, hoofdkussen en beddengoed nodig hebt om deze nachten comfortabel door te komen. Een goede optie is een heerlijk zacht (echt!) bamboe dekbedovertrek. Dit zijn de redenen om over te stappen op bamboe:

Bamboe = duurzaam

Wist jij al dat bamboe eigenlijk een grassoort is? Deze grassoort is niet alleen supersterk, maar ook nog eens de snelstgroeiende plant die er bestaat. Hierdoor is minder grond nodig om bamboe te verbouwen, kan het sneller worden geoogst en het hoeft niet opnieuw worden gezaaid. De wortels van de bamboeplant is namelijk zo standvastig, dat het na de oogst gewoon weer de hoogte in groeit. Bamboe wordt daarom door sommigen zelfs onkruid genoemd. En hoe mooi is het dat we van iets dat als onkruid wordt gezien op deze manier kunnen gebruiken voor een heerlijke zachte stof om onder te slapen?

Bamboe = milieubewust

Er is een goede reden waarom bamboe zo gemakkelijk te kweken is. Deze plant is supersterk en kan bijna overal overleven. Bamboe komt dan ook overal op de wereld voor, zelfs in Nederland zie je steeds meer bamboeplantages ontstaan. Dat deze plant zo sterk is, blijkt ook maar weer omdat het zich niks aantrekt van beestjes en schimmels, kan gemakkelijk voldoende voedingsstoffen uit de grond halen en kan prima overleven als het een poosje niet (of juist heel veel) regent. Er zijn voor het verbouwen van bamboe dus weinig extra middelen nodig zoals chemicaliën, pesticiden en kunstmest! Onze bamboe komt uit duurzaam beheerde bossen en ons productieproces is FSC en Ecocert gecertificeerd. De allerbeste stof dus om jouw bamboe dekbedovertrek van te maken. Hooray!

Bamboe = hypoallergeen

Een dekbedovertrekset gemaakt van bamboe is ideaal voor mensen met allergieën. Ook is het schimmel- en bacteriewerend. Hierdoor kun je gezond en zorgeloos genieten van je nachtrust. Door deze antibacteriële werking is zelfs (vaak) wassen niet noodzakelijk, jouw bamboe beddengoed blijft een lange tijd heerlijk ruiken en blijft superzacht aanvoelen. Stap je over van een katoenen dekbedovertrekset dan zul je vanzelf merken dat dit verschil heel groot is.

Bamboe = vochtregulerend én ventilerend

Jouw nieuwe bamboe dekbedovertrek neemt tot wel 40% meer vocht op dan katoen, so no more sweaty nights! Door de vochtregulerende werking van bamboe, is een bamboe dekbed perfect voor in de zomer. En de ventilerende eigenschap houd je heerlijk koel en comfortabel tijdens die gevreesde zomerhitte. Dat slaapt pas echt goed!

Jouw bamboe dekbedovertrek = zijdezacht

Bamboe heeft haar zachtheid te danken aan haar vezel. Deze is rond en zacht. Geschikt voor elk seizoen. Een bamboe dekbedovertrek kreukt nauwelijks, is makkelijk te onderhouden, de kleuren vervagen niet snel en het voelt echt alsof je slaapt op een wolkje. Je bent dus met bamboe niet alleen bewust bezig, maar het is ook nog eens de perfecte start van jouw nieuwe slaaproutine.

Je ontdekt onze bamboe dekbedovertrekken in onze Bedding department. Voor welke kleur ga jij?

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00