Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Waarom een bamboe dekbedovertrek de investering waard is

We brengen gemiddeld een derde van ons leven door in bed. Dat betekent dat het belangrijk is dat je een goed bed, matras, kussen en beddengoed nodig hebt om deze uren comfortabel door te komen. Een goede optie is een heerlijk zacht (echt!) bamboe dekbedovertrek. Dit zijn de redenen om over te stappen op bamboe:

Duurzaam

Wist jij al dat bamboe eigenlijk een grassoort is? Deze grassoort is niet alleen supersterk, maar ook nog eens de snelstgroeiende plant die er bestaat! Hierdoor is minder grond nodig om bamboe te verbouwen, kan het sneller worden geoogst en het hoeft niet opnieuw worden gezaaid. Het wortelnetwerk van de bamboeplant is namelijk zo standvastig, dat het na de oogst gewoon weer nieuwe scheuten krijgt. Bamboe wordt daarom door sommigen zelfs onkruid genoemd. En hoe mooi is het dat we van iets dat als onkruid wordt gezien op deze manier kunnen gebruiken voor een heerlijke zachte stof om onder te slapen?

Milieubewust

Er is een goede reden waarom bamboe zo gemakkelijk te kweken is. Deze plant is supersterk en kan bijna overal overleven. Bamboe komt dan ook overal op de wereld voor, behalve op Antarctica. Dat deze plant zo sterk is, blijkt ook maar weer omdat het zich niks aantrekt van beestjes en schimmels, kan gemakkelijk voldoende voedingsstoffen uit de grond halen en kan prima overleven als het een poosje niet (of juist heel veel) regent. Er zijn voor het verbouwen van bamboe dus amper chemicaliën, pesticiden en kunstmest nodig! Hooray!

Hypoallergeen

Een dekbedovertrekset gemaakt van bamboe is ideaal voor mensen met allergieën. Ook is het schimmel- en bacteriewerend. Hierdoor kun jij gezond en zorgeloos genieten van je nachtrust. Door deze antibacteriële werking is zelfs wassen niet noodzakelijk. Lucht in plaats daarvan elke dag je slaapkamer door je raam open te zetten en schud je dekbedovertrekset lekker uit. Een bamboe dekbedovertrekset kun je gewoon wassen in de machine, hierbij is het wel belangrijk om de instructies op het label te volgen en geen wasverzachter te gebruiken.

Vochtregulerend én ventilerend

Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen, so no more sweaty nights! Door de vochtregulerende werking van bamboe, is een bamboe dekbed perfect voor in de zomer. En de ventilerende eigenschap houd je heerlijk koel en comfortabel tijdens die gevreesde zomerhitte. 

Zijdezacht

Er is nog een reden waarom mensen overstag gaan en kiezen voor bamboe als beddengoed. Bamboe voelt namelijk onwijs zacht aan op de huid en heeft een echte luxe uitstraling. Het kreukt nauwelijks, is makkelijk om te onderhouden en de kleuren vervagen niet snel. Je bent dus met bamboe niet alleen bewust bezig, maar je doet het ook nog eens in stijl!

Je ontdekt onze bamboe dekbedovertrekken in onze Bedding department. Voor welke kleur ga jij?

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00