Gratis verzending boven €50 (NL) of €100 (BE)

Wat is beter: een bamboe dekbed of van katoen, zijde of dons?

Bamboe is een relatief nieuw product dat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld kleding en beddengoed. Misschien vraag je je af of het de juiste keuze is om een bamboe dekbed aan te schaffen of dat een ander dekbed beter bij je past. Wij helpen je graag bij het vergelijken van bamboe met andere materialen, zoals katoen, zijde en dons.

Bamboe dekbed versus katoen

Bijna op alle fronten wint bamboe van katoen. Bamboe heeft een goede kwaliteit, is betaalbaar en lichter en luchtiger dan katoen. Daarnaast droogt bamboe ook veel sneller dan katoen waardoor je na een wasje in de ochtend ‘s avonds weer heerlijk in een fris bed stapt. Bamboe is ook milieuvriendelijker en duurzamer dan katoen, omdat bamboebossen zich veel sneller herstellen en geen kostbaar zoetwater verbruikt. Ook zijn er maar weinig chemicaliën nodig om bamboe dekbedden te maken, terwijl katoen veel bewerkt wordt.

Lees ook: Waarom een bamboe dekbedovertrek de investering waard is

Bamboe dekbed versus zijde

Naast bamboe en katoen kun je ook zijde overwegen. Zijde is heel licht en dus ervaar je weinig druk van het dekbed. Sommige mensen vinden dit niet prettig omdat je het dan ‘s nachts alsnog koud hebt. Vooral in de zomer is het een geschikte keuze. Ook is een zijden dekbed een dierlijk product en vele malen duurder dan andere materialen.

Bamboe dekbed versus dons

Ben je benieuwd of een dekbed van donzen veren geschikt voor je is? Dons is licht, luchtig, absorbeert goed en isoleert net als bamboe erg goed. Er zijn verschillende warmteklassen donzen dekbedden beschikbaar, dus als je wil gaan voor een luchtig dekbed dan kies je voor klasse 1 en als je in de winter graag een zo dik mogelijk dekbed gebruikt is klasse 4 geschikt. Net als zijde is dons een duurdere keuze dan bamboe. Vooral op de prijs wint bamboe het dus van dons.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00